Wij zijn Adele Yedema-de Wit en Lisette de Wit, 2 zussen die hun krachten  bundelen. 

Adele: Samen met mijn man Theo heb ik 3 kinderen en een ondeugende hond. Ik geniet van samen eten met het hele gezin aan een lange tafel, buiten in de tuin, zingen, luisteren naar muziek, kamperen  en creatief bezig zijn.

Ik ben al 35 jaar werkzaam in de zorg, waarvan de laatste 13 jaar als ambulant begeleider en coach voor kinderen en jongeren en hun ouders/ verzorgers. Ik help gezinnen om op zoek te gaan naar hun eigen antwoorden. Tijdens mijn werk kom ik  kinderen tegen die  veel op hun bordje krijgen wat zich uit in boos,  opstandig, jaloers,  verdrietig of teruggetrokken gedrag. Of juist kinderen met een te leeg bordje omdat ouders proberen ze te behoeden voor pijn waardoor dingen niet besproken worden.

Hoe ga je als ouders met verlieservaringen om? Hoe help je je kind daarbij? Bij die zoektocht kan ik een steuntje in de rug zijn zodat kinderen en hun ouders weer vertrouwen in de toekomst  krijgen.  

 

 

Lisette: Ik werk al  35 jaar in het onderwijs, woon samen met Erik in onze verbouwde boerderij. Als leerkracht  ga ik uit van de eigen kwaliteiten van een kind. Ik gebruik in mijn werk veel creatieve werkvormen en merk dat dit kinderen aanspreekt.  Ook laten ze op deze manier een ander stukje van zichzelf zien. In mijn vrije tijd ben ik vaak creatief bezig. De laatste opleiding die ik gedaan heb is realistisch schilderen.
Mijn droom is, om ooit nog eens een prentenboek te maken én ik wil beroepsmatig meer doen met mijn creativiteit. Adele en ik hebben samen de training creatieve rouwverwerking gevolgd omdat juist het gebruik van creatieve werkvormen ons zo aanspreekt. Dit gebruiken we nu in onze eigen praktijk Vertrouw maar. Zo bundelen we onze krachten en vertrouwen  er op dat we kinderen en jongeren kunnen helpen om zelf de baas te zijn van hun ladekastje.